Scroll Top

Pedagogische visie

Pro Skaters werkt vanuit een pedagogische visie waarin het kind met zijn behoeften centraal staat. Hierbij gaan we ervan uit dat elk kind uniek is en zijn eigen mogelijkheden heeft.
Kinderen hebben drie basisbehoeften, namelijk relatie, competentie en autonomie. Hieronder kun je lezen hoe wij aan deze drie basisbehoeften willen voldoen.

Relatie

Elk kind heeft behoefte aan relaties en wil zich gewaardeerd voelen door de mensen in zijn omgeving. Tijdens onze vakanties worden er twee vormen van relaties aangegaan: tussen kind en reisleiding en tussen de kinderen onderling. Onze reisleiding zorgt ervoor dat elk kind zich gewaardeerd voelt door elk kind positief te benaderen. Er wordt veel aandacht besteed aan alle positieve dingen. Mocht het een keer nodig zijn een kind aan te spreken op zijn gedrag, dan wordt het kind ook echt aangesproken op zijn gedrag en niet op de persoon zelf. Dit gebeurt in de vorm van een ik-boodschap. Dus: ‘Ik vind het vervelend dat je door mijn uitleg heen praat, want nu snappen jij en de andere kinderen niet goed hoe het spel gaat’. En niet: ‘Jij luistert ook nooit, wat ben je toch een vervelend kind’.

Naast een eigen goede relatie met alle kinderen, zorgt de reisleiding er ook voor dat er tussen de kinderen onderling een goede sfeer heerst. Meestal gaat dit vanzelf door alle gezamenlijke activiteiten die een hechte band in een groep creëeren. Mocht een kind onverhoopt toch enigszins buiten de groep vallen dan merkt de reisleiding dit snel op, onder meer door onze beperkte groepsgrootte. Zij zullen het contact met andere kinderen dan stimuleren.
Pesten wordt op onze vakanties absoluut niet getolereerd. Zodra dit gebeurt, wordt(en) de pester(s) aangesproken zijn/haar/hun gedrag. Er wordt extra aandacht besteed aan het gepeste kind om te zorgen dat het goed in de groep wordt opgenomen.

Competentie

De behoefte aan competentie houdt in dat een kind zich bekwaam en vaardig wil voelen. Al onze activiteiten zijn afgestemd op wat kinderen van een bepaalde leeftijd kunnen. Doordat een kind een activiteit tot een goed einde kan brengen, voelt het zich competent. Mocht een activiteit toch iets te moeilijk zijn, dan weten onze instructeurs en reisleiders hoe ze aanpassingen kunnen doen aan de moeilijkheidsgraad, zodat de activiteit toch goed te doen is.

Als een kind een onderdeel spannend vindt, weten onze instructeurs en reisleiders heel goed hoe ze een kind kunnen stimuleren om het toch te proberen. Als dit uiteindelijk lukt zal het kind een groot gevoel van competentie ervaren.

Autonomie

Een kind heeft behoefte aan verantwoordelijkheid en wil zelf beslissingen en keuzes kunnen maken. Kinderen worden bij ons gestimuleerd deel te nemen aan de groepsactiviteiten. De kinderen willen immers leren, nieuwe tricks beheersen. Kinderen leren ook van elkaar en leren elkaar te respecteren.

Neem contact met ons op.

  *Naam

  *Mailadres

  Onderwerp

  Uw bericht

  *Deze velden zijn verplicht

  Pro Skaters

  Takwier 17

  2318 AB Leiden

  Telefoon: 06 – 22 12 61 24

  KVK-nummer: 53965574

  Rekeningnummer: NL06 INGB 0005 0479 86

  Privacy voorkeuren
  Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke diensten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.