Close

Pedagogische Visie

ProSkaters werkt vanuit een pedagogische visie waarin het kind met zijn behoeften centraal staat. Hierbij gaan we ervan uit dat elk kind uniek is en zijn eigen mogelijkheden heeft.

Kinderen hebben drie basisbehoeften, namelijk relatie, competentie en autonomie. Hieronder kun je lezen hoe wij aan deze drie basisbehoeften willen voldoen.

Relatie

Elk kind heeft behoefte aan relaties en wil zich gewaardeerd voelen door de mensen in zijn omgeving. Tijdens onze vakanties worden er twee vormen van relaties aangegaan: tussen kind en reisleiding en tussen de kinderen onderling. Onze reisleiding zorgt ervoor dat elk kind zich gewaardeerd voelt door elk kind positief te benaderen.

Competentie

De behoefte aan competentie houdt in dat een kind zich bekwaam en vaardig wil voelen. Al onze activiteiten zijn afgestemd op wat kinderen van een bepaalde leeftijd kunnen. Doordat een kind een activiteit tot een goed einde kan brengen, voelt het zich competent. Mocht een activiteit toch iets te moeilijk zijn, dan weten onze instructeurs en reisleiders hoe ze aanpassingen kunnen doen aan de moeilijkheidsgraad, zodat de activiteit toch goed te doen is.

Autonomie

Een kind heeft behoefte aan verantwoordelijkheid en wil zelf beslissingen en keuzes kunnen maken. Kinderen worden bij ons gestimuleerd deel te nemen aan de groepsactiviteiten. De kinderen willen immers leren, nieuwe tricks beheersen. Kinderen leren ook van elkaar en leren elkaar te respecteren.

Meer over de pedagogische visie

Neem contact met ons op.

*Naam

*Mailadres

Onderwerp

Uw bericht

*Voer deze letters in:

captcha

*Deze velden zijn verplicht

Pro Skaters

Takwier 17

2318AB Leiden

06- 22 12 61 24

KVK-nummer:  53965574
Rekeningnummer: NL06 INGB 0005 0479 86

BTW nummer: NL210221136B01